Laipni aicināti Schneider Electric tīmekļa vietnē

Laipni lūdzam mūsu tīmekļa vietnē!

Varat izvēlēties citu valsti, lai skatītu pieejamo produkciju, vai apmeklēt mūsu globālo tīmekļa vietni, lai skatītu informāciju par uzņēmumu.

Izvēlieties citu valsti vai reģionu

• NOSKAIDROTI LATVIJAS LABĀKIE ELEKTRIĶI

Šā gada 19. aprīlī Schneider Electric Elektriķu čempionāta superfinālā Latvijas nacionālajā bibliotēkā Rīgā tika noskaidroti visas Latvijas labākie elektriķi. Par 5.jubilejas gada uzvarētājiem kļuva Maksims Ivancovs un Jānis Straujups – pasniedzēji no Rīgas Tehniskās koledžas. Otro vietu ieguva Arnis Šmits, Ruslans Karapkins no Jelgavas, no uzņēmuma “Fortum”, bet bronza tika Agrim Reizniekam un Dairim Mamedovam no Cēsīm.

Schneider Electric Latvijas elektriķu čempionāts šogad norisinājās jau piekto gadu un šī gada jubilejas čempionāta fināls bija īpašs ar to, ka tajā piedalījās visu iepriekšējo gadu uzvarētāji un žūrijas atlasītas komandas, kuras ir piedalījušās finālos vairākas reizes.

Šogad notikušo superfinālu vēl īpašāku padarīja tas, ka tajā tika pārstāvētas komandas no visiem Latvijas novadiem, tādām pilsētām kā - Rīga, Cēsis, Daugavpils, Liepāja, Sigulda, Jelgava. Līdz šim Latvijas elektriķu čempionātā tika piedalījušās 88 komandas, ieskaitot visas atlases kārtas, jeb aptuveni ap 160 elektriķu no 11 dažādām pilsētām.

Igors Golubevs, Schneider Electric tirdzniecības direktors: ”Man prieks, ka šis konkurss notiek jau 5.gadu, kas ir arī jubilejas gads. Ar katru gadu čempionāts ir audzis – no rīkošanas Schneider Electric birojā, līdz superfinālam Gaismas pilī, kā būvniecībā arī ir izmantota virkne Schneider Electric modernāko risinājumu, lai nodrošinātu augstāko komforta līmeni, tai pat laikā esot energoefektīviem.“

“Atskatoties uz šiem pieciem gadiem, varu teikt, ka ne tikai tehniskie risinājumi nozarē ir ievērojami progresējuši, bet arī elektriķu tehniskās zināšanas, lai spētu klientiem nodrošināt labākos pakalpojumus. Katru gadu Latvijas Schneider Electric Elektriķu čempionātos mēs elektriķus iepazīstinām ar jaunākajiem risinājumiem nozarē un uzdevumu izpildēs. Tas ir ļoti liels ieguvums gan mums kā ražotājiem, gan elektriķiem kā profesionāļiem, kam turpmāk būs iespēja izmantot šos risinājumus ikdienā.

Gatis Arājums, konkursa idejas autors un Schneider Electric produktu attīstības vadītājs Baltijas valstīs:
    “Milzīgs ieguvums, rīkojot šādus konkursus, ir iespēja redzēt elektriķu kvalitātes un darba kultūras progresu gadu nogriežņos. Ir prieks redzēt, ka elektriķi no Schneider Electric Elektriķu čempionātiem paņem labāko ne tikai praktiskajā, bet arī jauno tehnoloģiju jomā, kas nākotnē palīdzēs tās ieviest dzīvē, lai veidotu Latviju par energoefektīvāku zemi, kas gudri izmanto resursus, pateicoties lieliskiem tehniskajiem risinājumiem un profesionāliem elektriķiem!”

Šogad Latvijas Schneider Electric Elektriķu čempionāta fināla žūrijā bija Enerģētikas nozares ekspertu padomes priekšsēdētājs Māris Valdis Kalniņš, Izglītības un zinātnes ministrijas eksperts enerģētikā Osvalds Makreckis, Elektronozares eksperts, mācību centra ”BUTS” pasniedzējs Ainārs Knipšis, “Latvenergo” projektu tehniskais vadītājs un energoefektivitātes eksperts Andris Spīdāns, kā arī Starptautiskā profesiju konkursa EuroSkills un Worldskills uzdevumu izstrādes un vērtēšanas komisijas eksperts, mācību centra “BUTS” sertificēts KNX pasniedzējs Andris Krūmiņš.

Latvijas mērogā šis ir unikāls konkurss, kur valsts labākie elektriķi sacenšas efektīvu, inovatīvu, radošu un tehniski izcilu risinājumu izstrādē. Šobrīd Latvijā ir aptuveni 3000 elektriķu. Latvijā elektriķa profesiju iespējams apgūt 8 mācību iestādēs.

Schneider Electric Elektriķu čempionāta 2018 fināla uzvarētāji:

1. vieta - Maksims Ivancovs, Jānis Straujups, Rīga (Pasniedzēji PIKC Rīgas Tehniskā koledža)
    2. vieta – Arnis Šmits, Ruslans Karapkins, Jelgava (Fortum)
    3. vieta – Agris Reiznieks, Dairis Mamedovs, Cēsis (AR DM)

Vietējo ziņu arhīvs

Arhīvs